[Hem]
[Varor]
[Bilder]
Personligt-Hantverk [Hantverk]
[Om P-H]
[Länkar]

Tak'värd


Tak'värd - Ett värdshuslajv där Tak Naurukul är värdar.

Ett värdshus någonstans, ljusen brinner hemtrevligt, skafferiet dignar av mat, borden är dukade. Hit anländer orchklanen Tak Naurukul med sina vänner köpmannaparet Fale och Sunna. Det enda som saknas är folket, inte en människa eller djur finns att finna någonstans. Var de tagit vägen går inte att lista ut, men det viktigaste finns ju kvar, mat och dryck i mängd!

Sunna ställer sig vid spisen och lagar till lite gott, och folk börjar anlända. Antingen det är de goda dofterna från köket som lockar eller de glada skratten från värdshuset, så är det många som söker sig hit denna kväll. Var de kommer ifrån eller vart de är på väg saknar betydelse, nu är de vid Tak Naurukuls bord och det är fest!

Vi vill välkomna er till ett minilajv med mys, mat och lite mysterielösningar. Det är inspirerat av förra årets tillställning "Lättsamma tider" som vi tyckte mycket om. Du väljer en roll du gillar och spelar den, vi kommer inte att skriva några intriger utan förse lajvet med ingredienser för underhållning ändå. Alver, pirater, tiggare och knytt, valet är fritt.
Vi undanber oss bofferagerande, även om din karaktär är stridslysten får den hitta på något annat sätt att leva ut det, utmaningar på armbrytning kanske?

Den som vill myslajva med mat, kortspel och trevligt umgänge gör det, den som vill ha mer spänning kan delta i de gåtlösningar som kommer att finnas för den nyfikne och kvicktänkte. Kortspelet är förstås vårt kära Kille som kommer att få ett eget spelbord. Vi kan lova att orcherna inte kommer att anfalla under festen, de är redan på plats.

Horisontell linje

Plats: Moriaberg i Tumba, Stockholm.

Datum: 20-21 oktober, från lördag förmiddag till söndag lunch. Kom inlajv, med sovgrejer dolda i filt eller påse.

Boende: Vi kommer att tränga in så många det går i stugorna och köksutrymmet. Hela värdshuset inklusive sovsalen kommer att utnyttjas för festen. Man sover off, så sovsäckar och liggunderlag är helt OK. pigstugans nedre del kommer dock att hållas in, dit hoppas vi kunna locka över ett härligt stämningshöjande gäng. Tänk på säkerheten, lämna inga levande ljus i stugorna, eftersom det ändå är off där så går ju även ficklampa bra att använda om det inte viftas för mycket med den utomhus.

Kostnad: 200 kr, inklusive mat. 150 kr för medlemmar i Tu Lajv.
-Taffel med bröd, frukt och vegetariska rätter kommer att stå framdukad,
hugade kan tigga korv i köket och grilla utomhus.
-På kvällen varm måltid, cider och något sött till efterrrätt.
-Frukost av enklare slag.
Alla tar med egna ätgrejer. Orcher diskar inte och Sunna vägrar att ta mer än sina kastruller. Det är ett stenhårt krav, vi har 15-årsgräns på lajvet och vid den åldern bör man veta hur man diskar. Vatten finnes. Den som kommer utan skål, ätverktyg och bägare får låna av välvilliga kamrater och lösa diskfrågan med dem, köpa nya av Fale, eller ta maten i händerna och glufsa.

Vapenregler: Blankvapenregler kommer att gälla. Vi kommer att tillåta blankvapen, boffervapen och piratpistoler så att alla kan ha vapen om de nu behöver den trösten. :-) Men vi bestämmer helt enkelt att ingen kommer att ha behov av att strida med vapen, hota med och så vidare går bra men ingen kommer att bli snittad eller allvarligt skadad, lite uppspöad efter lite slagsmål går väl bra däremot. För att inte begränsa spelet så finns knockning med och går att göra med alla lämpliga föremål som hålls upp i slagposition medans man med den andra handen knackar den slagne på axeln och säger "knock". Detta är dock till för att kunna spela med varandra i situationer där det tillför stämning, det är fortfarande ett mys/värdshuslajv i grunden.

Lajvet är förstås alkoholfritt enligt Tu Lajvs och vår egen policy.

Anmälan: görs till lajv@personligt-hantverk.com, skicka gärna intresseanmälan direkt så att vi kan hålla kontakt om uppdateringar och dylikt. Sista anmälningsdag är fredag den 17 augusti. Senkomlingar kan vänta till den 14 september med anmälan och betala 50 kr mer. Betalning ska vara inne en vecka efter att vi har bekräftat anmälan. Eventuella eftersläntrare som vill med senare än dessa datum kan höra av sig så ser vi vad som går att ordna. Vi räknar med att begränsa det till 40 deltagare plus funkisar, och turordningslistan kommer att gälla om platserna tar slut.

Vi vill gärna få in: namn, mailadress, medlem i Tu Lajv? telefonnummer, enkel rollbeskrivning, allergier etc.

Välkomna!
/Fale och Sunna
E-post: info@personligt-hantverk.com   Mobil: 0734-231431    Webmaster.